top of page
da48f9c71a48062b9e7ed5c5e88f70e8.jpg

Wat is een Bio Peel? 

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid  aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie,  waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.  

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid  opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan.  De gladde huid die de klant ervaart na de behandeling komt door het wegnemen van de bovenste lagen  dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelen. 

 

Algen en kruiden 

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en  algen. Wij gebruiken géén waterstofperoxide in onze Bio peel.  

De mix is een poeder, die vlak voor gebruik ‘geactiveerd’ wordt met de Bio Peel Gel. Door deze mix samen te voegen met de Gel, veranderd de cellulaire structuur van de kruiden en maritie me extracten, waardoor deze erg goed opgenomen kunnen worden door onze eigen huidcellen. 

De Spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren.  

Omdat deze voedingstoffen makkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve  voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking. 

 

Verschil fruitzuurpeeling en een Bio Peel 

Glycolzuur en Salicylzuur (AHA / BHA) zijn allebei verwekende peelings, die de kitsubstantie (lijm)  tussen de dode huidcellen verweken.  

Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen. Glycolzuur heeft daarnaast een effect op hyperpigmentatie en op het vasthouden van vocht in huidcellen. Salicylzuur is in vet oplosbaar en wordt met name gebruikt vanwege zijn bacterie- en ontstekingsremmen de kwaliteiten en de mogelijkheid om talgverstoppingen op te lossen. 

Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar juist om het voeden,  herstellen en regenereren van binnenuit. De Bio Peel voorziet de huid van vitaminen, mineralen,  enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder  gemaakt en wordt het huideigen herstelvermogen geactiveerd. 

Door de scrubwerking worden tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel  ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft. 

 

Huidverbetering 

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag.  

Hier bevinden zich de stamcellen van de huid. Deze stamcellen delen zich in huidcellen.  Wanneer de productie van nieuwe huidcellen afneemt, wordt de huid dun en kwetsbaar.  Wanneer de basaalcellenlaag (en dus de stamcellen) in een slechte conditie is, zijn de huidcellen die er  ontstaan ook niet van goede kwaliteit. De huid kan er rood, dof of vaal uitzien en soms zien we ook een  onrustig huidoppervlak ontstaan.  

Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden ook de stamcellen  voorzien van de benodigde voedingstoffen.  

Het resutaat: een gezondere en gladde huid en een zichtbare huidverbetering van binnenuit.

 

Na de behandeling

Eventuele roodheid na de behandeling trekt vanzelf weg. 

Een aantal dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen.  

De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype.  De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. 

Een volle crème of een huidolie houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar

 

Contra-indicaties en aandachtspuntjes

De Bio Peel heeft de volgende contra-indicaties: 

- virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden 

- open wondjes 

- actinische keratose 

- retinoïden (waaronder Vitamine A-zuur, stoppen gedurende 6 weken)  

Een Bio Peel toepassen bij het gebruik van Roaccutane / Accutane (isotretinoïne) gaat in overleg met de  behandelend arts. De inwerktijd van de Bio Peel wordt in dit geval verkort naar maximaal 5 minuten.  

Belangrijke punten 

1. Tussen een Botox® behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.  De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgiften namelijk de huid, maar ook de Botuline Toxine (de werkzame stof in Botox®). 

2. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. 

3. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten, mits deze  toegepast zijn op hetzelfde gebied waar u de Bio Peel gaat aanbrengen: Microdermabrasie,  sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel), IPL en laserbehandeling. 

4. Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar we raden het niet aan.  

Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht. 

5. De huid wordt niet specifiek photosensitief door een Bio Peel, zoals wel het geval is bij een glycol zuurpeeling. De zomer is hierdoor géén contra-indicatie voor de Bio Peel. 

6. Ondanks dat de huid niet specifiek photosensitief wordt door de Bio Peel, raakt de huid wel een aantal  dode huidcellagen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen UV-straling. Om verbranding te voorkomen dient de klant altijd minimaal 7 dagen UV-bescherming te gebruiken na  een Bio Peel behandeling. 

bottom of page