top of page
8938be3d1e2ad950e10c1035e32292e8_1488.81

De beste, natuurlijke oplossing bieden voor ieder huidtype, daar tekenen we voor.

Body&Bess is een 100% Belgisch familiebedrijf dat sinds 2013 natuurlijke verzorging brengt op basis van een hoge concentratie aan natuurlijke, actieve bestanddelen met als doel de huidweerstand te versterken en op te bouwen, de celgroei te stimuleren en de huid te beschermen en herstellen.
Kortom: Met Body&Bess gaat de huid heropleven.

Bij Body&Bess worden geen parabenen toegevoegd en zijn alle producten volledig dierproefvrij.

Het verhaal startte met een eerste gamma verzorgingsproducten op basis van frambozenpitolie voor de meest gevoelige, droge en veeleisende huiden. Deze productenreeks kreeg later de naam Hydro Sensitive. Intussen werd ook een tweede gamma op de markt gebracht op basis van rijstpoeder dat zich richt naar het herstel van de gemengde en onzuivere huid; het Skin Control gamma genaamd.

Body&Bess blijft op continue basis verder ontwikkelen met de meest innovatieve, natuurlijke ingrediënten op de markt met als doel een compact doch volledig assortiment aan te bieden voor iedere huidbehoefte.

Hydro Sensitive

Het volledige Hydro Sensitive gamma is gebaseerd op de rijkdom van frambozenpitolie en is het ideale gamma voor de verzorging en het herstel van de droge, gevoelige en veeleisende huid.

Frambozenpitolie: een nieuwe weldaad voor de huid.
Specialisten weten al langer dat de menselijke huid het best gebaat is bij een natuurlijke verzorging. Precies daarom wordt er voortdurend gezocht naar nieuwe geheimen van moeder natuur.
Frambozenpitolie heeft een unieke samenstelling, die dit natuurproduct – nog meer dan andere plantaardige oliën – bij uitstek geschikt maakt als basisgrondstof voor verzorgingsproducten.
Een verrassende, fruitige vitaminekuur voor een gezonde en mooie huid!

Omega 3 en Omega 6

Frambozenpitolie is een uitstekende bron van de onverzadigde vetzuren Omega 3 en Omega 6. Dit zijn essentiële oliën die ons lichaam nodig heeft, maar niet zelf aanmaakt. Het is dan ook nodig om ze via voeding en/of huidverzorging op te nemen.
Omega 3 verhoogt de weerstand, zorgt voor een betere celgroei en werkt als anti-aging component. Het reguleert het talg van de huid en heeft daardoor het unieke vermogen om een vette huid te verhelpen.
Ook Omega 6 versterkt de weerstand, werkt verzachtend op de huid en vermindert roodheid en schilfervorming. Het is een ideaal bestanddeel voor de behandeling van droge huid.

Oliezuur

Het oliezuur in frambozenpitolie garandeert niet alleen het goed aanvoelen van de huid na een behandeling met Body&Bess, maar werkt ook verzachtend op een geprikkelde huid.

Rijk aan vitamine A en E

Frambozenpitolie is bijzonder rijk aan vitamine A én aan vitamine E in zijn drie meest actieve vormen, namelijk vitamine E-alpha, vitamine E-delta en vitamine E-gamma. Beide vitamines bieden bescherming tegen veroudering. Het zijn krachtige antioxidanten, die bijdragen tot de bestrijding van vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen.

Voor een snel én langdurig resultaat

 • Voedende, herstellende en diepgaande verzorging voor de veeleisende en gevoelige huid

 • Verzachtende en kalmerende werking op de rode en geprikkelde huid

 • Ideaal na het zonnen of ontharen

 • Positief effect op huiduitslag, eczeem en andere huidaandoeningen

 • Doet pigmentvlekken vervagen naar de eigen huidskleur

 • Vermindert schilfervorming

 • Rehydrateert de huid

Huidverzorging bij kanker

Een kankerbehandeling heeft als doel om de kankercellen te doden, maar jammer genoeg tast een dergelijke behandeling ook een deel van de gezonde cellen aan. Deze aantasting van de gezonde cellen leidt tot bijwerkingen.

Eén van de meest gekende bijwerkingen van chemotherapie is haarverlies. Maar chemotherapie en medicatie brengen ook andere neveneffecten met zich mee waar je vaak ook zelf wat aan kunt doen als je er op tijd mee begint. Dit is zeker het geval wat betreft de verzorging van de huid!

Huidproblemen bij chemo- en radiotherapie

Mogelijke klachten zijn:

 • een droge huid

 • een verkleurde huid

 • plotse uitslag

 • snellere verkleuring of verbranding van de huid door de zon

 • bruine vlekken, een bruine verkleuring of witte pigmentloze vlekken

Comfort Skin Care

Body&Bess staat voor herstel en heropbouw van ook de meest gevoelige en breekbare huidtypes. Verhogen van de huidimmuniteit, verbeteren van alle huidfuncties, reduceren van gevoeligheden is waar we naar streven bij hyper sensitieve huiden zoals kankerpatiënten, chronisch zieke patiënten, patiënten die langdurig medicatie nemen of onder narcose geweest zijn.
Een dagelijkse dosis bescherming en voeding van de huid verrijkt met actieve werkstoffen zijn noodzakelijk om de huidcellen langer levendig en actief houden. Op deze manier kunnen we hypersensitiviteit reduceren, tekenen van huidveroudering vertragen, huid en gelaatscontouren verstevigen en niet-erfelijke hyperpigmentatie vervagen.

Kortom de huid wordt in alle zachtheid weer opgebouwd en krijgt haar levendige uitstraling terug.

Skin Control

Het volledige Skin Control gamma is gebaseerd op de rijkdom van rijstpoeder en is het ideale gamma voor de verzorging en het herstel van de gemengde en onzuivere huid.

Rijstpoeder is een uitstekend ingrediënt om te gebruiken in de schoonheidsverzorging.
Het biedt vele voordelen voor onze huid en lichaam;
Zo vermindert rijstpoeder o.a. rimpels en houdt het de huid soepel. Daarom is het ook één van de standaard schoonheidsmiddelen in het Oosten.

Rijstpoeder heeft een hoog absorberend vermogen en geeft de vette huid een zuivere en matte uitstraling.
Verder is rijstpoeder vrij van gluten en heeft het geen nevenwerkingen, zelfs niet op de meest gevoelige huidtypes. Bovendien heeft het een indrukwekkend reinigende kracht.
Rijstpoeder maakt de huid opnieuw glad en vermijdt puistjes en mee-eters.

De producten uit dit gamma bieden ook de ideale verzorging voor de mannenhuid.

bottom of page